Termeni şi conditii

DEFINITII ŞI TERMENI

Magazinele ”LINCĂ” – este denumirea comercială a LGCHOLDING S.R.L., persoana juridică de naţionalitate română, având sediul social Cisnădie, strada Piaţa Nouă, bl.F, sc.C, ap.54, judetul SIBIU, având număr de înregistrare la O.N.R.C. J32/796/2017, C.U.I.: 37703581. Societatea fiind înregistrată în Registrul General A.N.P.D.C.: 11694 din data: 02/06/2020 ca operator prelucrare date cu caracter personal.

Vânzator – Magazinele “LINCĂ”  sau orice partener al Magazinele ”LINCĂ”  .

Cumpărător – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont în site şi efectueaza o comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obţine acces la conţinut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de către Magazinele ”LINCĂ”  (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între Magazinele ”LINCĂ”  şi acesta şi care necesită crearea şi utilizarea unui cont de utilizator.

Utilizator – orice persoană fizică care are varsta peste 16 ani sau persoana juridică înregistrată pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, şi-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secţiunea Termeni şi Condiţii.

Nickname – pseudonim prin care un anumit utilizator, client sau cumpărător. Nickname-ul este asociat informatiilor din site ale utilizatorului sau clientului respectiv cumpărătorului, sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din site care este formata dintr-o adresa de e-mail şi o parola care permite cumpărătorului trimiterea comenzii şi care contine informatii despre client sau cumpărător şi istoricul cumpărătorului în site (comenzi, facturi fiscale, garantii produsuri, etc.). Utilizatorul este responsabil şi se va asigura ca toate informaţiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete şi actualizate.

Favorite – sectiune din cont care permite cumpărătorului/utilizatorului să isi creeze liste cu produse pe care doreste să le urmareasca în vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de către vânzator de urmarire a produselor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Lista – sectiunea din favorite în care cumpărătorul/utilizatorul poate adauga produsuri sau servicii pe care doreste să le urmareasca în vederea unei eventuale achizitii şi pe care, ulterior, le poate sterge sau le poate adauga în cosul de cumpărături („Cosul meu”).

Listele pot fi:

Publice: orice informatie care este destinata oricarui client/comparator sau utilizator şi care poate poate fi vizualizata sau care a fost distribuita pe retelele de socializare (Facebook, Twitter şi Google+) sau daca acceseaza profilul public al cumpărătorului/utilizatorului din site. Informatiile sunt publice, iar cumpărătorul/utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricand, direct din contul sau, sectiunea favorite;

Private: orice informative care poate fi vizualizata numai de titularul contului. Cumpărătorul/utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca şi publice oricand, direct din contul sau, din sectiunea favorite.

Cosul meu – o parte din cont care permite cumpărătorului sau utilizatorului să adauge produse pe care doreste să le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; în cazul în care produsele nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea comenzii, cumpărătorul sau utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către vânzator de rezervare a produselor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Site – magazinul online gazduit la adresa web www.magazindiverse.ro Magazinele ”LINCĂ” şi subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vânzator şi cumpărător prin care cumpărătorul transmite vânzatorului, prin intermediul site-ului intentia să de a achizitiona produse de pe site.

Produse – orice produs listat pe site în categorii, care este disponibil spre vanzare, inclusiv produsele mentionate în comanda, care urmeaza a fi furnizate de către vânzator, cumpărătorului ca urmare a contractului online incheiat.

Campanie – actiunea de a expune în scop comercial, un numar limitat de produse avand stoc limitat şi predefinit, pentru o perioada scurta de timp stabilita de către vânzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vânzator şi cumpărător, fara prezenta fizica simultana a vânzatorului şi a cumpărătorului.

Conţinut – reprezinta:

– toate informatiile de pe site puse la dispozitie de către vânzator şi care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic(PC, smartphone, tablet, etc.;

– conţinutul oricarui e-mail trimis cumpărătorilor de către vânzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de către  vânzator, cumpărătorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;

– informatii legate de produsele si/sau tarifele practicate de vânzator într-o anumita perioada;

– informatii legate de produsele si/sau tarifele practicate de către un tert cu care vânzatorul are incheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada;

– date referitoare la vânzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare sau comentariu scris de către detinatorul sau beneficiarul unui produs, redactat pe baza experientei personale şi capacitatii acestuia de a realiza comentarii și de a spune daca produsul respecta sau nu specificatiile mentionate de către vânzator cat şi de producator.

Rating – modalitate prin care cumpărătorul are posibilitatea sa-si exprime gradul de satisfactie fata de un produs. Rating-ul este afisat sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de cumpărător asupra unui produs.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scopul de a completa unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare către alti utilizatori/clienti/cumpărători cu scopul de a obtine informatii despre produsele din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa utilizatorului, clientului sau cumpărătorului care a adresat o intrebare în site, în pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un utilizator, client sau cumpărător unui alt utilizator, client sau cumpărător în cadrul unei discutii.

Document – orice act electronic pus la dispozitie de www.magazindiverse.ro, în vederea informarii, detalierii sau clarificarii tuturor aspectelor legate de site..

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile,etc.) continand informatii generale şi tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, produse adaugate în sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum şi alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata şi sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de către Magazinele ”LINCĂ” , cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către vânzator, indiferent de modalitatea de livrare a produsului.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimată în lei, plătită de către vânzator către societatea autorizată cu preluarea operaţiunilor de colectare, transport şi valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice şi electronice, astfel cum este prevazut de legislatia în vigoare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile produselor şi serviciilor asa cum sunt precizate în descrierea acestora.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vânzator şi utilizatori / cumpărători se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Sibiu.

DOCUMENTE ELECTRONICE

 Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumpărătorul isi exprima acordul expres asupra formei de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vânzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

 Notificarea primita de către cumpărător, dupa efectuarea comenzii are rol de informare şi nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

 Pentru motive justificate, vânzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor si/sau serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de produse din Comanda va anunta cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vânzatorului la efectuarea comenzii şi va returna suma achitata.

Contractul agreeat se considera incheiat intre vânzator şi cumpărător în momentul primirii de către cumpărător de la vânzator, prin intermediul postei electronice(email) a notificarii de expediere a comenzii.

Pentru comenzile ce urmeaza a fi livrate în Magazinele ”LINCĂ”  preturile şi rezervarile produselor sunt valabile 96 (nouazecisisase) de ore lucratoare de la inregistrarea comenzii de către cumpărător.

 Documentul şi informatiile puse la dispozitie de către vânzator pe site vor sta la baza contractului incheiat, în completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de către vânzator sau un furnizor al acestuia pentru produsele achizitionate în magazin.

POLITICA DE VANZARE în MAGAZINUL ONLINE

Accesul în vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui utilizator, client sau cumpărător.

Magazinele ”LINCĂ” îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul utilizatorului sau cumpărătorului în vederea efectuării unei comenzi si/sau la unele din modalităţile de plată acceptate, dacă consideră că în baza acţiunilor sau a activităţii utilizatorului sau cumpărătorului pe site, acestea ar putea prejudicia în vreun fel Magazinele ”LINCĂ”. în oricare dintre aceste cazuri, utilizatorul sau cumpărătorul se poate adresa relaţii cu clienţii al Magazinelor ”LINCĂ”, pentru a afla motivele care au condus la aplicarea măsurilor de restricţionare.

Comunicarea cu vânzatorul se poate realiza prin interacţiunea directă cu acesta prin apel telefonic sau prin adresa de email mentionată la secţiunea “contact” din magazinul online. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informaţiile primite fără a fi nevoit să justifice această activitate.

În cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei reţele de internet, Magazinele ”LINCĂ”  îşi rezervă dreptul de a cere utilizatorilor sau cumpărătorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip captcha, în vederea protejării informaţiei din cadrul site-ului.

 Magazinele ”LINCĂ”  poate publica pe site informaţii ale produselor sau promotii practicate de către acesta, într-o anumită perioadă de timp şi în limita stocului disponibil la acel moment.

Toate tarifele aferente produselor afisate pe site sunt exprimate în lei (RON) şi includ T.V.A..

În condiţiile prevăzute de lege, pretul produselor din gama electronicelor, afisat pe site are include taxa de timbru verde. În cazul în care utilizatorul sau cumpărătorul solicită detalii cu privire la suma exactă adaugată la preţul produsului, acesta va contacta compartimentul servicii client al Magazinele ”LINCĂ” .

În cazul plaţilor online vânzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această actiune o poartă numai cumpărătorul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vânzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui produs sau serviciu, cumpărătorului i se va solicita înscrierea unui comentariu legat de produsul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa către adresa de email inscrisa de cumpărător în contul existent în platforma magazinului online www.magazindiverse.ro. în acest fel, cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili utilizatori, clienti sau cumpărători de pe site şi se implica activ în detalierea cat mai completa a caracteristicilor produselor.

Vânzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumpărător pentru toate obligatiile contractuale.

DREPTUL DE COPYRIGHT

Clientului, cumpărătorului sau utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui conţinut în orice alt context decat cel original intentionat de Magazinele ”LINCĂ”, includerea oricarui conţinut în afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Magazinelor “LINCĂ”  asupra conţinutului precum şi participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea conţinutului, decat prin acordul scris expres al Magazinelor “LINCĂ”.

Orice conţinut la care clientul/cumpărătorul sau utilizatorul are sau obtine acces prin orice mijloace, se afla sub incidenta documentului, daca conţinutul nu este insotit de un acord de utilizare specific şi valid incheiat intre Magazinele ”LINCĂ”  şi acesta, şi fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Magazinele ”LINCĂ”  cu referire la acel conţinut.

Orice conţinut, asa cum este definit în contract, incluzand logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau conţinut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Magazinele ”LINCĂ”, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Clientul, cumpărătorul sau utilizatorul poate copia, transfera si/sau folosi acest conţinut numai în scopuri personale sau non-comerciale, şi numai daca nu intra în conflict cu prevederile Termenilor şi conditiilor.

în cazul în care Magazinele ”LINCĂ”  confera clientului, cumpărătorului sau utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma sau alta, un anumit conţinut, la care clientul, cumpărătorul sau utilizatorul are sau obtine acces în urma unui acord oferit de către Magazninele “LINCA”, acesta se extinde numai asupra acelui sau acelor conţinuturi definite în acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor conţinuturi pe site sau a perioadei definite în accord.

Niciun conţinut transmis către client, utilizator sau cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Magazinelor “LINCĂ” sau al angajatului care a mijlocit transferul de conţinut, în cazul în care aceasta exista.

COMANDAREA PRODUSELOR

Clientul sau cumpărătorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite în cosul de cumpărături, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat în cosul de cumpărături, un produs este disponibil pentru achizitie în masura în care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui produs în cosul de cumpărături, în lipsa finalizării comenzii, nu atrage dupa sine înregistrarea acesteia, implicit nici rezervarea automată a produsului.

Prin finalizarea comenzii cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete şi adevarate la data plasării comenzii.

Prin finalizarea comenzii, cumpărătorul consimte ca vânzatorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil, agreat de vânzator, în orice situatie în care este necesara contactarea cumpărătorului.

Vânzatorul poate anula comanda efectuata de către cumpărător, în urma unei notificari prealabile adresate cumpărătorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte să poata să pretinda celeilalte daune-interese în urmatoarele cazuri:

- neacceptarea de către banca emitenta a cardului cumpărătorului, a tranzactiei, în cazul plaţii online;

 - invalidarea tranzactiei de către procesatorul de carduri agreat de Magazinele ”LINCĂ”, în cazul plaţii online;

 - datele furnizate de către client sau cumpărător, pe site sunt incomplete şi/sau incorecte;

Cumpărătorul are dreptul să se retraga din contract, respectiv să returneze un produs, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv şi fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs expiră în termen de 14 zile de la:

- ziua în care cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului produs – în cazul în care cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate;

- ziua în care cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese - în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi;

În cazul în care cumpărătorul decide să se retragă din contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa www.magazindiverse.ro.

În cazul în care clientul sau cumpărătorul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze şi eventualele cadouri care au însotit produsul respectiv. În cazul în care comanda este achitată, vânzatorul va rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării vânzatorului de către cumpărător asupra deciziei sale de retragere din contract.

Suma va fi returnată după cum urmează:

Pentru comenzile achitate cu card bancar cu restituire în contul din care a fost efectuata plata sau prin acordul clientului sau Cumpăratorului, oferirea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

Pentru comenzile achitate cu numerar în magazin prin restituire numerar în magazin, prin restituirea contravalorii produsului în contul bancar transmis de client sau cu acordul clientului oferirea unui voucher cu valoarea produsului returnat.

Vânzatorul va amana rambursarea sumei până la primirea produselor vândute intact sau în acelasi stadiu în care au fost livrate. În cazul în care produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vandut ca şi nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, produsul este deteriorat), vânzatorul isi rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea produsului în stadiul initial, dupa caz,sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea cumpărătorului, vom reexpedia produsul, cheltuielile de livrare fiind suportate de aceasta data de către cumpărător.

Modificarea valorii produselor returnate de cumparator

Avand în vedere ca, în cazul vânzărilor la distanță cumpărătorul nu are posibilitatea de a verifica produsele înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, cumpărătorului i se permite să testeze și să verifice produsele pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a produselor.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare al produselor, cumpărătorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. Exemplu: Cumpărătorul trebuie doar să probeze un produs, nu să îl foloseasca la diverse operatii.

Sau “Cumpăratorul inspecteaza exterior existenta unor posibile defectiuni şi probeaza functionalitatea acelui produs, nu utilizeaza acel produs/produse în efectuarea operatiilor pentru care a fost achizitionat”.

Cumpărătorul este singurul responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.

Cumpărătorul își poate exercita dreptul de retragere după ce a utilizat produsele într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, cumpărătorul  fiind sigurul responsabil pentru eventuala diminuare a valorii acestora.

Accesoriile(manuale de utilizare, CD-uri, cabluri etc.) aflate în cutia produsului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din produs,, cumpărătorul avand obligatia atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract să il returneze în ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch ori ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.).

Produsele returnate ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand  costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs recondiționat sau resigilat. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

Orice diminuare a valorii produselor rezultata din manipularea acestora, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor este în responsabilitatea cumpărătorului.

Ca modalitate de calcul, vânzatorul, din pretul total al produsului returnat, va reţine o sumă de bani ce reprezintă scăderea valorii produsului în proportie de 5%-50% din valoarea initială a acestuia în functie de fiecare caz în parte. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicată către cumpărătorului la recepţionarea produselor returnate în scris numai prin email.

Dacă un produs comandat de către cumpărător, şi platit online cu cardul, nu mai poate fi livrat de către vânzator, acesta din urmă va informa în scris pe email cumpărătorul asupra acestui fapt şi va returna în contul acestuia din care a platit contravaloarea produsului, în termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care vânzatorul a luat la cunostinţă de acest fapt sau de la data la care cumpărătorul şi-a exprimat în mod expres intentia de reziliere a contractului.

Magazinele “LINCA” afisează disponibilitatea produselor în site după cum urmează:

“în stoc” – avem mai mult de 3 bucati în stocul Magazinele ”LINCĂ”

“stoc limitat” – avem mai putin de 3 bucati în stocul Magazinele ”LINCĂ”

“stoc epuizat” – produsul nu mai este disponibil în stocul Magazinele ”LINCĂ”

Produsele cu stoc epuizat pot fi comandate doar ulterior reîntregirii stocului.

DREPTUL DE RETRAGERE A PRODUSELOR VANDUTE

Magazinele “LINCA” exceptează de la dreptul de retragere din contract următoarele produse:

 - produse al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care vânzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

-  produse confecţionate după specificaţiile prezentate de cumpărător sau personalizate în mod clar;

- produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

-  produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de cumpărător;

-  produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

- produsele din gama:  înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate de comparator după livrare;

produsele din gama ziare, periodice şi reviste;

- produsele ce contin informatii digitale care nu sunt livrate pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al cumpărătorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

CONFIDENTIALITATEA DATELOR

Magazinele ”LINCĂ”  va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar în conditiile mentionate în prezentul contract.

Cumpăratorul sau clientul nu va face nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire către terte parti nu va fi facuta cu privire la comanda sau contract fara consimtamantul prealabil scris al vânzatorului.

Cumpăratorul sau clientul prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vânzatorului acces nerestrictionat şi irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite şi distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vânzatorul să poata utiliza liber, în interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. Magazinele “LINCĂ”  nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia în vigoare nu prevede alte specificari în acest sens.

EFECTUAREA DE COMUNICARI COMERCIALE

Cumpărătorul, utilizatorul sau clientul isi poate modifica în orice moment optiunea cu privire la acordul dat vânzatorului pentru comunicarile comerciale continand informatii generale şi tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

-  prin modificarea setarilor din cont la sectiunea “Abonarile mele”;

-  prin accesarea link-ului de dezabonare afisat în comunicarile comerciale primite de la vânzator; sau

-  prin contactarea vânzatorului în scris prin email.

Vânzatorul va transmite cumpărătorului sau utilizatorului comunicări comerciale în următoarele cazuri:

– privind modificarea preţului produselor sau serviciilor adăugate în secţiunea “Cosul meu”,

– privind recomandări de produse similare cu cele adaugate în secţiunea “Cosul meu”,

– privind existenţa produselor sau serviciilor în secţiunea “Cosul meu”,

– privind disponibilitate stoc produse sau adăugate în secţiunea “Cosul meu”.

Vânzatorul, pentru imbunatatirea ofertei de produse şi a experientei de cumparare, poate folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata şi sondaje de opinie. Informatiile obtinute în urma acestor cercetari de piata şi a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate în scopuri publicitare ci doar în cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata şi sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. şi nici transmise către terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor în scopuri de cercetare de piata şi sondaje de opinie în orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat în mesaj sau prin contactarea Magazinele “LINCĂ” .

FACTURAREA şi PLATA PRODUSELOR ACHIZITIONATE

Preturile produselor afisate în cadrul site-ului www.magazindiverse.ro includ T.V.A. conform legislatiei în vigoare. Vânzatorul va emite către cumpărător o factura pentru produsele, cumpărătorul avand obligatia să furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia în vigoare.

Vânzatorul va transmite cumpărătorului factura aferenta comenzii, precum şi pentru orice alte plati aferente comenzii, exclusiv în format electronic, prin adaugarea facturii în contul cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de acesta în contul sau.

Cumpărătorului ii revine obligatia de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau şi de a accesa informatiile şi documentele aferente fiecarei comenzi, existente în cont.

Cumpărătorul prin trimiterea comenzii isi exprima acordul să primeasca facturile în format electronic prin adaugarea acestora de către Magazinele ”LINCĂ”  în contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata în contul acestuia.

Daca aceste informatii nu sunt disponibile în cont, te rugam să ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: magazinelelinca@gmail.com.

Datele cardului de plată ale utilizatorului sau cumpărătorului nu vor fi accesibile Magazinelor “LINCĂ”  şi nici nu vor fi stocate de către de acesta sau de către procesatorul de plăti integrat în site, ci doar de către institutia de autorizare a tranzacţiei sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate utilizatorul sau cumpărătorul este informat, anterior introducerii datelor, acesta putand să decida dacă efectueaza sau nu tranzactia. În cazul magazinelor “LINCA” singura unitate abilitata să efectueze eceste tranzactii este euPlatesc.ro

În anumite cazuri, pentru menţinerea securităţii tranzacţiilor, la înregistrarea comenzii, cumpărătorului i se va solicita să autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente contului sau utilizarea amprentei digitale în cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

Pentru motive de securitate a tranzacţiilor utilizatorul sau cumpărătorul este sfatuit să nu ramână logat pe site şi să nu seteze optiunea de logare automată pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisă şi se recomandă folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conţină cel putin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre şi caractere speciale).

LIVRAREA PRODUSELOR COMANDATE

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor şi va asigura transmiterea documentelor însoţitoare.

Vânzătorul va efectua livrarea produselor şi serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

GARANŢIA PRODUSELOR

Toate produsele comercializate de către Magazinele ”LINCĂ” , cu excepţia produselor resigilate, beneficiază de condiţii de garanţie conform legislaţiei în vigoare şi politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi (exceptie produsele resigilate), în ambalajele originale şi provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

În cazul produselor vândute şi livrate de Magazinele ”LINCĂ”, certificatele de garanţie sunt emise direct de producător, Magazinele “LINCĂ” îl va ataşa la produsele vândute.

Pentru produsele resigilate, certificatul de garanţie este emis de către Magazinele “LINCĂ”, iar garanţia poate să acopere o perioadă diferită faţă de perioadă de garanţie a aceluiaşi produs nou, sigilat. Perioada de garanţie este specificată în certificatul de garanţie pentru fiecare produs resigilat în parte. Condiţiile de utilizare, manipulare şi transportare a unui produs resigilat sunt aceleaşi cu cele de la produsele sigilate şi beneficiază de aceleaşi servicii dacă nu este stipulat altfel în pagina produsului.

TRANSFERUL PROPRIETĂŢII PRODUSELOR

Proprietatea asupra produselor cumpărate va fi transferată la livrare, după ce cumpărătorul efectuază plata în locaţia indicată în comandă (întelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul vânzătorului). Vânzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumpărătorul sau oricare terţă parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către vânzator a oricarei din obligaţiile sale conform comenzii şi pentru daune care rezultă din utilizarea produselor şi serviciilor după livrare şi în special pentru pierderea acestora.

Prin crearea şi utilizarea contului, utilizatorul sau cumpărătorul îşi asumă răspunderea pentru menţinerea confidentialităţii datelor de cont (user şi parola) şi pentru gestionarea accesarii contului, şi, în măsura permisă de legislaţia în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul contului său.

Prin crearea contului şi/sau utilizarea conţinutului şi/sau plasarea comenzilor, clientul, utilizatorul sau cumpărătorul acceptă în mod expres şi fără echivoc Termenele şi conditiile site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată şi actualizată în cadrul site-ului, existenţa la data creării contului şi/sau utilizării conţinutului şi/sau la data plasării comenzii.

Vânzatorul îşi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele şi conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului şi conditiilor de functionare a site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul fiind opozabil tuturor clientilor, utilizatorilor sau cumpărătorilor de la momentul afisarii în site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe site versiunea modificată a documentului, clientul sau cumpăratorul având obligaţia informării înainte de a efectua comenzi.

SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Scrierea de review-uri, comentarii, întrebări şi răspunsuri se poate face, de către utilizatori, clienti sau cumpărători, în secţiunile “Întrebările şi răspunsurile clientilor” şi “Review-uri”. Informaţiile înscrise pot fi atât pozitive, cat şi negative, şi se vor referi la caracteristicile şi modul de folosire al unui produs.
                 
În momentul înregistrării unui anumit review, comentariu, întrebare sau răspuns pe site, utilizatorii, clienţii sau cumpărătorii acordă vânzătorului o licenţa neexclusivă, perpetuuă, irevocabilă, nelimitată teritorial şi dau dreptul vânzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui şi de a afişa acest conţinut.

Fiecare utilizator, client sau cumpărător, în momentul înscrierii de review, comentariu, întrebare sau răspuns în secţiunile menţionate, se angajează să respecte următoarele reguli:

-  să facă referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii comenzii;

-  să folosească doar limba română. Sunt permise şi cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate românesti, sunt de largă utilizare în toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

-  să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt utilizator, client sau cumpărător;

- toate comentariile şi review-urile vor fi analizate de catre Magazinele “LINCĂ” înainte de a fi afişate pe site, pentru prevenirea posibilelor tentative ale clienţilor de a aduce ofense sau jigniri altor persoane sau grupuri de persoane; 

-  să se asigure de incadrarea corecta a conţinutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa în sectiunea “Intrebarile şi raspunsurile clientilor”, şi orice Review va fi inscris în sectiunea “Review-uri”;

-  să se asigure ca informaţiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare şi în conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

-  să foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe site fără a face referire către alte firme ce promovează vânzarea şi cumpărarea de produse sau servicii;

-  să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod şi în nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

-  să nu înscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca şi vânzatorul;

-  să nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de către vânzator sau să înscrie review-uri/comentarii/întrebari/raspunsuri care să contina materiale de natura publicitara;

- să nu utilizeze review-ul/comentariul/întrebarea/răspunsul ca mijloc de comunicare cu vânzatorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale vânzătorului înscrise pe site.

Pe lângă o evaluarea realista critica, în momentul înscrierii unui review sau comentariu, utilizatorul, clientul sau cumpărătorul va adauga şi un “rating” relevant pentru produsul sau serviciul aferent.

Utilizatorii, clienţii sau cumpărătorii ce înscriu review-uri la care ataşeaza fişiere foto sau video vor respecta următoarele reguli:

-  fişierele încarcate pot contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul pentru care se scrie review-ul, asigurandu-se ca fişierele incarcate respecta drepturile de autor, vânzatorul fiind exonerate de orice vinovatie şi nu este obligat să verifice provenienta acestora;

-  fişierele încărcate nu vor conţine violenta, conţinut pentru adulti, limbaj licenţios sau alt conţinut care ofensează o persoană sau un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice, şi nu vor contine informatii legate de alte persoane;

-  fişierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri către site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca vânzatorul.

Când un review, comentariu sau  întrebare sau răspuns este semnalat de către un utilizator, client sau cumpărător ca având un conţinut inadecvat, dintr-o perspectivă strict subiectiva, acest conţinut este examinat cu atentie de către vânzator pentru a determina daca incalca Termeni şi Conditiile www.magazindiverse.ro. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din site numai dupa examinarea acestora de către vânzator.

In cazul în care vânzatorul constata incalcarea Termenelor şi Conditiilor în mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea utilizatorului, clientului sau cumpărătorului de a înscrie review-uri, comentarii şi intrebari sau raspunsuri în sectiunile “Intrebari şi raspunsuri” şi “review-uri”.

Pentru orice sesizari sau reclamatii legate de produsul achizitionat, cumpărătorii au ladispozitie  posibilitatea de a transmite o reclamatie sau sesizare prin intermediul emailului de contact: magazinelelinca@gmail.com. Termenul maxim de soluţionare a reclamaţiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Aceasta sectiune poate fi citită în cadrul sectiunii: Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul contract.

Societatea LGCHOLDING S.R.L. este înregistrată în Registrul General A.N.P.D.C.: 11694 din data: 02/06/2020 ca operator prelucrare date cu caracter personal.

FOLOSIREA COOKIES-URILOR

Aceasta poate fi citita în cadrul sectiunii: Politica de Cookies, care face parte din prezentul contract.

FORTA MAJORA

Orice parte poate invoca ‘Forta majora”. în cazul fortei majore invocate, nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau în mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului partilor şi care nu poate fi evitat.

Daca în termen de 15(cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele să poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

INFORMATII PRIVIND DEEE

Deseurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului şi sanatatii umane în cazul în care nu sunt colectate separat.

Avand în vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului şi O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice şi electronice, clientii vor avea în vedere urmatoarele:

-  cumpărătorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate şi de a colecta separat aceste DEEE;

-  colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEE, direct de către Magazinele “LINCĂ” şi prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE;

- clientii pot preda DEEE în mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie; astfel, Magazinele “LINCĂ”  aplica politica de colectare a DEEE în sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei în vigoare, daca echipamentul predat este echivalent şi a indeplinit aceleasi functii ca şi echipamentul nou furnizat; clientii Magazinele “LINCĂ”  pot preda DEEE echivalent la toate punctele de lucru ale Magazinelor “LINCĂ” ;

-  Magazinele “LINCĂ” poate asigura colectarea, în timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, fara obligatia acestora de a cumpara EEE de tip echivalent, a DEEE de dimensiuni foarte mici în cadrul urmatoarelor puncte de colectare  Magazinele ”LINCĂ”  situate la adresa:

Strada Gorjului, nr.4, Sibiu.

Urmariti-ne pe Facebook